Znanje sejemo že 27 let

  Od leta 1989 dalje z našimi razvojnimi, svetovalnimi in izobraževalnimi storitvami spodbujamo ustvarjalen razvoj odraslih.   Sprejemanje in podajanje inf...

Učinkovit tim

  Ko izhajamo iz načel in meril odličnosti EFQM in modelov Clausa Møllerja, zelo hitro transformiramo heterogeno skupino v usklajen tim.   Vodenje ljudi za...

Odlično podjetje

  Managerjem v pomoč za hitrejše uveljavljanje poslanstva, vizije in poslovnih ciljev ter za učinkovito obvladovanje sprememb.   V različnih oblikah indivi...

 • Znanje sejemo že 27 let

 • Učinkovit tim

 • Odlično podjetje

Print E-mail

SPLETNE SHRAMBE – DROPBOX

 

Spletne shrambe so ena izmed najhitreje rastočih spletnih storitev v zadnjih letih. Leta 2015 naj bi samo spletna shramba Dropbox imela okrog 400 milijonov aktivnih uporabnikov, ki so dnevno vanje naložili več kot 1,2 milijardi datotek. Uporabljajo se za potrebe varnega hranjenja datotek, njihove enostavne dostopnost iz različnih naprav in lokacij ter kot odličen pripomoček za potrebe skupinskega dela in izmenjave datotek.

 

CILJI


Spoznati pomen in način delovanja spletnih shramb, razumeti prednosti njihove uporabe in se skozi praktično delo s spletno shrambo Dropbox seznaniti z načinom delovanja spletnih shramb do te mere, da bodo udeleženci po koncu delavnice sposobni samostojne rabe spletne shrambe Dropbox za potrebe dostopa do svojih slik, dokumentov … iz različnih naprav, in sicer kjer koli in kadar koli, deljenja datotek za potrebe skupinskega dela, vpogleda …


PRIČAKOVANO PREDZNANJE

 

Osnove dela s spletnimi brskalniki in poznavanje računalniškega okolja Windows.


OBSEG SEMINARJA


4 šolske ure (1 dan).


OKVIRNA VSEBINA in OBDELANA SNOV*


Na začetku delavnice se udeleženci spoznajo z značilnostmi spletnih storitev, s poudarkom na spletnih shrambah. Ogledajo si postopek odpiranja računa za dostop do spletne shrambe in sam dostop do njih prek računalnikov, tablic in pametnih telefonov. Sledi spoznavanje in urejanje te vsebine ter prenos datotek vanjo ter iz nje, nadgradnja njene uporabe z lokalno namestitvijo aplikacije ter spoznavanje spletnih shramb kot odličnega pripomočka za skupinsko delo in izmenjavo datotek.

 • Osnove spletnih storitev: osnove delovanja spletnih storitev – primeri tipičnih spletnih storitev – prednosti in slabosti njihove uporabe.
 • Delo s spletno shrambo Dropbox: pridobitev računa za dostop – pregled vsebine spletne shrambe in njeno urejanje – kopiranje datotek v spletno shrambo in iz nje – pregledovanje in urejanje vsebine datotek.
 • Lokalna namestitev Dropboxa: kdaj in kje se ga namesti – postopek namestitve – posebnosti pri delu z datotekami – odstranitev iz naprave.
 • Delo s povezavami kot del skupinskega dela: namen uporabe – različne možnosti pošiljanja povezave – ogled in shranjevanje datotek v povezavi – prekinitev povezave.
 • Deljenje map za skupinsko delo: povabilo k deljenju – sprejetje oziroma zavrnitev povabila – delo z datotekami v deljeni mapi – nadzor nad aktivnostmi v deljeni mapi – prekinitev deljenja mape.
 • Spletna shramba Google Drive: primerjava s spletno shrambo Dropbox in njene posebnosti.
*  Tu so navedene le osnovne teme. Vsebina usposabljanja se tekom izobraževanja prilagaja predznanju udeležencev in njihovim naknadno izraženim potrebam. Za zaključene skupine je možno vsebino v celoti prilagoditi željam in potrebam naročnika.


KAJ PRIDOBITE?

 

 • Udeleženci spoznavajo delovanje posameznih ukazov in tehniko dela na praktičnih primerih, s katerimi se srečujejo tudi v svojem poslovnem in zasebnem okolju.
 • Znanje se posreduje, preizkuša in postopno utrjuje skozi ponavljanje postopkov v različnih kombinacijah in v različnih smiselno zaključenih celotah, kar omogoča udeležencem enostaven prenos znanja v njihovo poslovno okolje in maksimalen izkoristek investiranega časa.
 • Na seminarju udeleženci prejmejo literaturo in predloge za delo.
 • Po uspešno končanem seminarju udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi.
 • Udeleženci lahko po zaključku usposabljanja koristijo brezplačno telefonsko pomoč in svetovanje.

 

 

 
AGORA d.o.o. - Parmova 53 - 1000 Ljubljana - Tel: 01/280-16-20 - Email: agora@agora.si
(C) 2018 - AGORA d.o.o.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information