Znanje sejemo že 27 let

  Od leta 1989 dalje z našimi razvojnimi, svetovalnimi in izobraževalnimi storitvami spodbujamo ustvarjalen razvoj odraslih.   Sprejemanje in podajanje inf...

Učinkovit tim

  Ko izhajamo iz načel in meril odličnosti EFQM in modelov Clausa Møllerja, zelo hitro transformiramo heterogeno skupino v usklajen tim.   Vodenje ljudi za...

Odlično podjetje

  Managerjem v pomoč za hitrejše uveljavljanje poslanstva, vizije in poslovnih ciljev ter za učinkovito obvladovanje sprememb.   V različnih oblikah indivi...

 • Znanje sejemo že 27 let

 • Učinkovit tim

 • Odlično podjetje

Print E-mail

POWER POINT 

 

V vsakdanjem življenju se pogosto srečujemo s potrebo čim bolj nazorne predstavitve podatkov oziroma informacij. Razumevanje podanih dejstev in s tem tudi uspešnost same predstavitve je v veliki meri odvisno od kakovosti izdelane predstavitve. Če si pri tem pomagamo s programom PowerPoint, ki nam poleg poenostavljenega pripravljanja posameznih diapozitivov nudi tudi veliko možnosti dinamičnih in zvočnih efektov, uspeh skoraj ne more izostati.

 

CILJI


Spoznati dobro prakso pri izdelavi predstavitev. Naučiti se uporabljati vse pomembnejše možnosti programskega orodja MS PowerPoint za samostojno izdelavo kompleksnih, dinamičnih predstavitev.


PRIČAKOVANO PREDZNANJE 

 

Osnovno pisanje in oblikovanje dokumentov z urejevalnikom besedila Word. Poznavanje Windowsovega Raziskovalca za delo z mapami in datotekami.


OBSEG SEMINARJA


10 šolskih ur (2 dni po 5 šolskih ur dnevno).


OKVIRNA VSEBINA in OBDELANA SNOV*


Udeleženci se na začetku najprej seznanijo z delovnim okoljem programa PowerPoint ter dobro prakso pri izdelavi računalniških predstavitev. Nato se skozi vodeno izdelavo predstavitve za podjetje, ki se ukvarja z avtomobilsko prodajo, naučijo na posamezne diapozitive vključevati različne tekste (od naslovov do naštevanj), tabele, grafikone, slike … Ravno tako predstavitvi dodajo skupno ozadje ter ponavljajoči se tekst v glavi in nogi. Sledi priprava same računalniške diaprojekcije, kjer udeleženci nastavijo dinamiko in prehod dodajanja diapozitivov ter njihovih posameznih delov. Za lažjo izvedbo predstavitev spoznajo še možnosti dodajanja opomb, tiskanje predstavitev in njihovo pripravo v formatu, ki omogoča njen ogled na poljubnem računalniku. V zadnjem delu delavnice si udeleženci utrdijo pridobljeno znanje ob izdelavi lastne diaprojekcije za svoje poslovne ali zasebne potrebe.

 • Začetek dela s PowerPoint-om – Zagon programa – Delovno okolje – Odpiranje in shranjevanje predstavitev – Dobra praksa pri izdelavi predstavitev – Nastavitev pogledov
 • Izdelava diapozitivov – Vnaprej pripravljene oblike diapozitivov – Vnos in oblikovanje besedila – Tabele – Grafikoni – Slike – Organigrami
 • Oblikovanje – Barvne sheme – Uporaba vgrajenih predlog – Urejanje predlog (Matric) – Zamenjava vrstnega reda
 • Animacija – Prehodi med diapozitivi – Ročno/avtomatično vrtenje – Animacijske sheme – Dodajanje zvočnih učinkov
 • Tiskanje predstavitve – Pregled vseh možnosti – Tiskanje
 • Izvoz – Prikaz na spletu – Priprava za prikaz na računalniku brez naloženega PowerPointa
*  Tu so navedene le osnovne teme. Vsebina usposabljanja se tekom izobraževanja prilagaja predznanju udeležencev in njihovim naknadno izraženim potrebam. Za zaključene skupine je možno vsebino v celoti prilagoditi željam in potrebam naročnika.


KAJ PRIDOBITE?

 

 • Delovanje posameznih ukazov in tehniko dela udeleženci spoznavajo na praktičnih primerih, s katerimi se srečujejo tudi v svojem poslovnem okolju. Na koncu tako ne pridobijo le zanesljivega znanja, temveč tudi uporabne primere za nadaljnje delo.
 • Znanje se posreduje, preizkuša in postopno utrjuje skozi ponavljanje postopkov v različnih kombinacijah in v različnih smiselno zaključenih celotah, kar omogoča udeležencem enostaven prenos znanja v njihovo poslovno okolje in maksimalen izkoristek investiranega časa. 
 • Na seminarju udeleženci prejmejo literaturo in predloge za delo.
 • Po uspešno končanem seminarju udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi.
 • Udeleženci lahko po zaključku usposabljanja koristijo brezplačno telefonsko pomoč in svetovanje.
 • V času, namenjenem utrjevanju snovi, lahko udeleženci delajo na lastnih primerih, kar jim še olajša uporabo pridobljenih znanj v svojem delovnem in zasebnem okolju.
 • Pridobljeno znanje je dobra osnova za opravljanje ECDL izpita (modul M6).

 

 

 
AGORA d.o.o. - Parmova 53 - 1000 Ljubljana - Tel: 01/280-16-20 - Email: agora@agora.si
(C) 2018 - AGORA d.o.o.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information